14.9 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaPolitikaPovjerenica: Polise putnog osiguranja da budu jednake za sve

Povjerenica: Polise putnog osiguranja da budu jednake za sve

IzvorBETA

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković uputila je danas preporuku osiguravajućim društvima u kojoj se navodi da prilikom zaključivanja ugovora o osiguranju za vreme boravka u inostranstvu treba da preduzmu sve mere kako bi se ugovori zaključivali pod jednakim uslovima za sve, bez obzira na godine starosti i pol građana.

Kako se navodi u saopštenju, preporučuje se da je pri određivanju premija i naknada iz osiguranja neophodno ženama i muškarcima obezbjediti jednak tretman, bez diskriminacije.  

Preporuka je upućena nakon što je povjerenica došla do saznanja da pojedina društva za osiguranje uslugu putnog zdravstvenog osiguranja pružaju osobama isključivo do određenih godina starosti.

“Praksa je takodje pokazala i da pojedina društva za osiguranje premiju dobrovolјnog zdravstvenog osiguranja određuju u većem iznosu za žene nego za muškarce. Imajući u vidu važnost i značaj sistema osiguranja i usluga za bezbjedno i sigurno putovanje svih građana i građanki, povjerenica očekuje da će prilikom pružanja svojih usluga osiguravajuća društva poštovati antidiskriminacione propise i postupiti u skladu sa preporukom”, dodaje se.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA