Recept za posao u Vučićevoj vladi: Vrijeđaj Albance na Gazimestanu i izaberete posao u Vladi

Podijelite:

Dok mladi masovno napuštaju Srbiju, radnici protestuju zbog uslova rada sa druge strane srbijanski predsednik Aleksandar Vučić osobi koja je pre dva dana puštena iz zatvora na Kosovu nakon odležanih šest mjeseci da bira da li hoće da radi u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija ili u Kancelariji za Kosovo Vlade Srbije.

Vučić je čestitao Nikoli Nedeljkoviću na “hrabrosti” i naglasio da je on osuđen bez bilo kakvih dokaza i da je tužilaštvo Kosova “montiralo” proces protiv njega.

Nedeljković je osuđen zbog pogrdnog skandiranja Albancima na Gazimestanu 28. juna.

„Na snimku se vidi da Nikola viče ‘Srbija’ i da nosi majicu ‘Nema predaje’. To je sav njegov grijeh. Željeli su da slome jednog mladića samo zato što je Srbin“, tumačio je Vučić postupke.

„Najvažnije je bilo da ti Nikola ostaneš hladne, čiste glave da sačekaš kada ćeš nazad (na Kosovo)“, kazao je Vučić.

Navodeći da se Nedeljković bavi softverima na Višoj poslovnoj školi u Beogradu, Vučić mu je ponudio da se uz nastavak studiranja, zaposli u Ministarstvu za informisanje i telekomunikacije ili da se bavi humanitarnim radom u Kancelariji za Kosovo, što je student iz Beograda prihvatio.

Nedeljković je na pitanje Vučića – „ne reče mi koje bi radno mjesto“, rekao da bi volio da nastavi da se bavi humanitarnim radom.

Vučić je onda najavio da će od 1. januara imati radno mesto u Kancelariji za Kosovo Vlade Srbije, ali da nastavi studije.

„Nisam se nikad bavio politikom, ali zahvaljujem državi Srbiji, predsjedniku i srpskom narodu koji su od prvog dana bili uz mene i moju porodicu. Ne mrzim nikoga, kako su me optužili i osudili, samo volim svoju zemlju i poštujem svoje“, kazao je Nedeljković.

Od momenta hapšenja Nedeljković je bio u sudskom pritvoru u sjevernom delu Kosovske Mitrovice.

Osnovni sud u Mitrovici izrekao mu je prvostepenu kaznu zatvora od osam mjeseci, zbog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti, a Apelacioni sud je početkom decembra kaznu umanjio na šest mjeseci.

Tagovi: Kosovo Vučić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije