Redžepi sa Svećljom o konkursu za policijske službenike na sjeveru Kosova

Foto: Emilija Redžepi/Fejsbuk

Podijelite:

Potpredsjednica kosovske vlade Emilija Redžepi sastala se juče sa ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svećljom sa kojim je, između ostalog, razgovarala i o nedavno raspisanom konkursu za policijske službenike na Severu.

„Zvanična posjeta ministru unutrašnjih poslova i javne administracije posvećena sigurnosti nevećinskih naroda na celoj teritoriji Republike Kosovo, gde smo razgovarali o trenutnoj situaciji, koja je stabilnija nego prethodnih dana za sve naše građane“, navela je Redžepi u objavi na Fejsbuku.

Ona je ujedno pozvala članove manjinskih zajednica (Srbe, Bošnjake, Turke, Gorance, Rome, Aškalije, Egipćane…) da se prijave na konkurs za policijske službenike na Severu.

„Vlada čini sve napore da povrati mir i normalan život za sve svoje građane jer je Republika Kosovo zemlja u kojoj ima mesta za svakog građanina podjednako“, poručila je Redžepi.

Nakon što je početkom novembra više od 500 policijskih službenika iz srpske zajednice na Severu napustilo svoja radna mesta, Kosovska policija raspisala je konkurs za prijem novih.

Premda nisu precizirali broj službenika koji će biti primljen preko ovog konkursa, naznačili su da je on objavljen za sve pripadnike manjiskih zajednica. Prijave su počele 5. januara i trajaće do 26. januara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije