Reis Nasufović: Radujemo se mjesecu Ramazanu, kao što su mu se radovali i oni prije nas

Podijelite:

Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije čestitao je svim vjernicima predstojeći mjesec Ramazan koji po takvimu nastupa večeras i trajat će trajati 29 dana.

Nasufović naglašava veličanstvenost ovog mjeseca, da jedini je po imenu spomenut u Kur’anu Časnom, jer je baš u njemu Kur’an spušten na srce Poslanika Muhammeda, alejhis-selam, a u Kur’anu je spušten lijek za srca vjernika. Radujemo se mjesecu Ramazanu, kao što su mu se radovali i oni prije nas.

„Da bismo i mi primili Kur’an u svoje srce moramo biti širokih prsa i otvorenih srca, a to se najbolje može postići postom. Zato je važno i potrebno da postimo! Živjeti dan bez ikakvih tjelesnih užitaka, čineći ibadet Uzvišenom Allahu, donoseći salavat na Njegova poslanika Muhammeda, alejhis-selam, jeste dan u kojem je čovjek poput meleka“, ističe Nasufović.

Nasufović zaključuje da u nadi da će nam Ramazan donijeti zdravlje duši i tijelu, Božiju milost i oprost, u svoje ime i u ime naših muftija, imama, i svih naših službenika, od srca svim pripadnicima islama u domovini i dijaspori želim sretne i berićetne mubarek dane Šehri-Ramazana – Ramazan-šerif mubarek olsun!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije