SDA Sandžaka: Sa kojima ciljem državni organi stvaraju atmosferu rata u Sandžaku

Vučić vojska

Podijelite:

Već sedam dana nemamo odgovor zašto su srpske oružane snage u večernjim satima, iskakanjem iz helikoptera, izvršile vazdušni desant na Novi Pazar, saopštili su danas iz SDA Sandžaka.

„Na opšte iznenađenje svih građana na nebu iznad Novog Pazara pojavili su se helikopteri iz kojih su sa punom ratnom opremom i naoružanjem iskakali pripadnici specijalnih jedinica srpske vojske spremni za borbena dejstva.“ – navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Do današnjeg dana javnost u Sandžaku nije upoznata koje organizator, kako srpski mediji kažu, vojne vježbe pod nazivom „Vazdušni desant na Novi Pazar“, a o ovoj vježbi nisu zvaničnim dopisom niti putem medija obavješteni ni organi lokalne samouprave, a ni građani Novog Pazara, kažu iz SDA Sandžaka.

„Nakon genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, neriješenih masovnih otmica i ubistava Bošnjaka Sandžaka od strane srpskih oružanih snaga, genocidnih prijetnji srpske policije iz Priboja, sve ovo predstavlja kontinuitet u institucionalnom zastrašivanju i prijetnji Bošnjacima Sandžaka.“ – ističu u saopštenju.

SDA Sandžaka poziva predsjednika Republike Srbije da obustavi sve vojne vježbe i druge vrste demonstracija oružane sile u Sandžaku i time prekine dalje stvaranje ratne atmosfere i zastrašivanje građana Sandžaka, a ujedno ga pitaju sa kojim ciljem državni organi u Sandžaku stvaraju atmosferu rata?

Pripadnici 63. specijalne padobranske brigade realizovali su prošlog četvrtka padobranske skokove u noćnim uslovima u širem rejonu Novog Pazara, a njihovim sokovima u noćnim uslovima prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, saopštili su iz Vojske Srbije.

Skokovi su realizovani iz helikoptera Mi-8 Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije, tehnikom visokog iskakanja i niskog otvaranja, uz upotrebu specijalnih padobrana tipa krilo, koji omogućavaju precizno prizemljenje na nepristupačnim terenima na slobodno dejstvo sa opremom i naoružanjem i izvođenje borbenih dejstava nakon helikopterskog desanta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije