Škrijelj: Događaji u Novom Pazaru posljedica su jedne neodgovorne politike i jednog neodgovornog odnosa prema građanima

Podijelite:

Predsjednik Ogranka SDA Sandžaka Novi Pazar i šef odborničke grupe ove stranke u Skupštini grada Novog Pazara Ahmedin Škrijelj podsjetio je večeras da smo kao  građani Novog Pazara imali priliku da od predstavnika gradske vlasti slušamo da će ovi problemi kada je u pitanju ukoričivanje rijeke Trnavice i da će druge kritične tačke kada je u pitanju opasnost od poplava biti adekvatno riješeni, te da će građani Novog Pazara i njihovi životi i njihova imovina biti sačuvani,  i da smo nažalost danas vidjeli da to nije tako.

„Ono što je simptomatično jeste da smo mi kao građani imali informacije, predhodnih šest dana, da će da dođe do obilnih padavina. Postavlja se pitanje šta je neko radio šest dana kada su te informacije bile dostupne svima? Zar treba nešto da se desi, da neko izgubi život da bi se preduzele bilo kakve mjere“, zapitao se Škrijelj.

On se osvrnuo i na to što su nadležni odraditi u novopazarskom naselju Ćerimidžinica da sa zemljom koja je postavljena, apsolutno nije adekvatna zaštita od poplave i zaključio da se neko igra sa ljudskim života i krajnje je vrijeme da se stavi tačka na to.

„Podsjećam vas da je u Novom Pazaru postojala odluka o civilnoj zaštiti po kojoj je trebalo da se na teritoriji Novog Pazara, 972 čovjeka obuči i rasporedi po mjesnim zajednicama da mogu adekvatno preventivno da djeluju kada je u pitanju, između ostalog, i ovakva vrsta elementarnih nepogoda“, podsjetio je Škrijelj.

Ta odluka nikad nije primjenjena, a kasnije je stavljena van snage i biriga o životima građana Novog Pazara prepuštena je gradu Kruševca, upozorio je i rekao da ovo što se danas desilo u Novom Pazaru su jasne posljedice jedne neodgovorne politike i jednog neodgovornog odnosa prema građanima.

„Neophodno je da se odnos prema ljudima promjeni i da svi koji su odgovorni za ovakvo stanje u gradu snose odgovornost“, zaključio je Škrijelj.

Zbog obilnih kišnih padavina situacija u Novom Pazaru je od jutra alarmantna. Gradski štab za vanredne situacije je na teritoriji Novog Pazara danas proglasio vanrednu situaciju. Upućen je apel građanima da izbjegavaju kretanje i zadržavanje u blizini rijeka i drugih vodotokova, kao i da ne prelaze preko improvizovanih mostova.

Najmanje jedna osoba je izgubila život, a za jednom se tragalo nakon što su danas oko 11 sati upale u nabujalu Trnavicu, u novopazarskom naselju Ćerimidžinica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije