Slavlje i čestitke iz Sandžaka povodom Erdoanove pobjede na predsjedničkim izborima u Turkiye

Podijelite:

U Novom Pazaru počelo je slavlje povodom pobjede Redžepa Tajipa Erdoana (Recepa Tayyipa Erdogana) na predsjedničkim izborima u Republici Turskoj, javlja Anadolija.

Čestitke na izbornoj pobjedi Erdoan i turskom narodu su uputili predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin i muftija sandžački Senad ef. Halitović.

“U ime Bošnjaka Sandžaka čestitamo predsjedniku Erdoan. Pobijedila je politika slobode razvoja i pravde, koju vodi Erdoan. Turski narod je zaslužio dalji razvoj stabilne snažne i moderne Turske. Ova pobjeda donosi radost i spokoj svim turskim rođacima na Balkanu”, naveo je lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Muftija sandžački Senad ef. Halitović uputio je čestitku Redžepu Tajipu Erdoanu povodom izbora za predsjednika Republike Turske, u kojoj navodi:

“Poštovani gospodine Erdoan, čestitam Vam pobjedu na predsjedničkim izborima, uz uvjerenje da će uz Vas Republika Turska nastaviti put prosperiteta i biti snažnija na svim poljima. Ubijeđen sam da Vaša pobjeda znači dobro za cijeli ummet, kao i dobre odnose Republike Turske i Srbije za koje su sigurna spona Bošnjaci Sandžaka u kojima imate iskrene prijatelje. Uz dovu da Gospodar svih svjetova zaštiti Tursku i narod u njoj, primite selame iz Sandžaka i izraze posebnog uvažavanja“, navodi se u čestitki muftije Halitovića.

U Novom Pazaru, kao i u drugim sandžačkim mjestima formiraju se kolone vozila sa građanima koji nose turske i bošnjačke zastave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije