SPP: Definisali ideološku orjentaciju stranke za naredni period

Foto: fb/zukorlicusame

Podijelite:

Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenje (SPP) definisalo je ideološku orijentaciju stranke kao multietničku, multikonfesionalnu, liberalno-konzervativnu, proevropsku stranku desnog centra i najavilo oštar odgovor grupi disidenata, saopšteno je iz te stranke nakon sjednice.

Kako naglašavaju, odluku o ideološkoj orijentaciji Predsjedništvo je usvojilo na prijedlog Političkog savjeta SPP-a i dalo je naglasak na podizanju prava manje brojnih naroda i pomirenju među narodima zapadnog Balkana temelji se na načelima pravde.

Iz ove stranke saopštavaju da su, su je osudili sve aktivnosti što se tiče, nedavnog neuspjelog pokušaja izazivanja nereda unutar stranke, kao i o disidentnom ponašanju pojedinih funkcionera bez formalnih ostavki, vjerujući da su orkestrirane od strane političkih oponenata. Pozvali su odgovorne da upute izvinjenje za nepromišljene aktivnosti ili da časno podnesu ostavke na pozicije koje na koje ih je delegirala stranka.

Na sjednici je usvojen plan djelovanja za naredni period. Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja izražava uvjerenje da će donesene odluke doprinijeti jačanju stranke i ostvarivanju njenih ciljeva u narednom razdoblju.

Na sjednici su potvrdili članstvo za Aleksu Milnovića, povjerenika SPP Beograd, te za Fahrudina Hamidovića, predsjednika IO SPP Dijaspora i usvojilo smjernice za formiranje novog povjereništva SPP u Tutinu koje će imati nadležnost do izbora u Opštinskom odboru SPP Tutin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije