SPP: Nema mjesta za prijetnje i nasilje u političkom diskursu

Podijelite:

Stranka pravde i pomirenja (SPP) pozvala je nadležne institucije da hitno preduzmu korake kako bi identifikovale odgovorne za komentar kojim se prijeti smrću minustru Huseinu Memiću, te da primijene odgovarajuće zakonske sankcije prema počiniocima, saopštili su iz ove stranke.

„Naš čvrst stav je da nema mjesta za prijetnje i nasilje u političkom diskursu“, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

Iz SPP-a odbacuju tvrdnje Husejna Memića da predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić stoji iza prijetnji smrću i naglašavaju da je takva tvrdnja potpuno apsurdna i nedostojna ozbiljnog političkog komentara.

„Zalažemo se za pravdu i pomirenje, ističemo da anonimni komentari na portalima mogu potjecati od bilo kojeg pojedinca. Komentar je tehnički mogao plasirati bilo ko, čak i pojedinac iz Memićeve stranke“, naglašavaju u saopštenju.

Iako se ne slažu, kako saopštavaju, s politikom Memićeve stranke, oštro osuđuju ovakve primitivne političke metode i smatraju da je politički ekstremizam bliži samom Memiću, s obzirom na izjave koje su sadržavale najteže kvalifikacije prema rahmetli Muameru Zukorliću u prošlosti.

„Naglašavamo da politika blaćenja, protiv koje se borimo, nema mjesta u našem javnom dijalogu, već konstruktivne kritike koje imaju za cilj ispravljanje političkih anomalija u djelovanju vlasti u Sandžaku ili stvaranje uslova da za promjenu vlasti. Već su 16 godina na čelu grada i vrijeme je za promjene“, zaključuju iz SPP-a.

Podsjećamo, nedavno je na jednom sandžačkom portalu napisan komentar kojim se upućuju prijetnje smrću ministru Huseinu Memiću i gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu, što je izazvalo osudu javnosti u tom gradu.

Novopazarski mediji i organizacije civilnog društva traže hitnu reakciju nadležnih organa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije