14.9 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaPolitikaSSP u Novom Pazaru: Novopazarski Grčič napravio ekološku katastrofu

SSP u Novom Pazaru: Novopazarski Grčič napravio ekološku katastrofu

Stranka Slobode i pravde izdala je saopćenje za javnost u kojem oštro osuđuje izlivanje naftnih darivata u rijeku Rašku u Novom Pazaru. Oni osuđuju direktora JKP Gradska toplana zbog navoda da je otpadne materije u rijeku ispustila upravo Gradska toplana.

„Otpadne materije je u rijeku ispustila JKP Gradska toplana na čijem čelu je Nemanja Mančič.
Prije nego što je postao direktor JKP Gradske toplane ovaj kadar SNS bio je šalterski službenik. Ovo je samo još jedan primjer kako nestručni kadrovi uništavaju sve čega se dohvate u Srbiji.“

Gradski odbor SSP-a u saopštenju dodaje da se treba hitno proglasiti vanredno stanje te da se trebaju pronaći i sankcionisati odgovorni za ovu, kako kažu, katastrofu.

„Gradski odbor SSP Novi Pazar zahtjeva da se pod hitno proglasi vanredno stanje kako bi se uklonile posljedice ove ekološke katastrofe koja ugrožava zdravlje i živote ljudi. Nakon toga neophodno je naći i sankcionisati sve one koji su odgovorni za ovu katastrofu, kao i one koji su ih postavili na te pozicije.

Ukoliko lokalne i državne vlasti hitno ne preduzmu ništa, smatraćemo i njih neodgovornim za sve dugoročne posljedice po već ugroženu životnu sredinu u Novom Pazaru i regionu“, stoji u saopštenju.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA