Stajalište dobilo putnike (Video)

Podijelite:

Autobusi javnog prevoza počeli su da primaju putnike ispred postavljenog modernog stajališta kod Gradskog  parka u Novom Pazaru. Građani još nisu dovoljno obavješteni gdje treba da čekaju autobus.

Na ovom mjestu radnici gradske uprave postavili su moderno autobusko stajalište. U međuvremenu stajalište je obilježeno vertikalnom i horizontalnom signalizacijom pa automobili ne i trebalo više da se parkiraju na ovom mjestu. Međutim putnici, naviknuti, i dalje čekaju na starom mjestu”

“Nisam, to sad kad ste napomenuli sjetio sam se. Gore ćemo čekat”, “Pojma nemam. Nismo znali, ne, ne. Oni mijenjaju to stalno. Postojalo je svakada ovdje. Moderno, sad su postavili, a staro je ovdje”, odgovaraju na pitanje ekipe Behar TV.

Vozači autobusa, na pojavu kamera i, poštujući znak za stajalište već zaustavljaju se na propisano mjesto. Kažu da su zadovoljni i da se putnici navikavaju.

“Jel redovno stojite, pošto imamo znak za stajalište?Šta kažu putnici, jesu li zadovoljni” Redovno, redovno. Sve je dobro, malo negoduju što ih pomjeramo, ali navikavaju se”, kazao je vozač minibusa.

“Redovno od sad , sve je super. Izvini, kasnimo”, odgovorio je vozač autobusa na relaciji do Kruševačkog mosta

Komunalna policija je na stajalištu postavljala upozorenje da je zabranjeno parkiranje, a vozače upozoravaju i radnici parking servisa.

 “Naravno, zbog putnika mora da se obezbjedi autobusu da može da stane”, rekao je on.

Neki od putnika, nakon saznanja gdje stoje autobusi, ne kriju zadovojstvo što, na jednom od najprometnijih ulica u gradu, imaju stajalište, gdje autobusi staju.

“Sada je mnogo bolje. Mislim da je ovo super, da je dobro… Uvijek neko nekoga informiše o tome”, kazala je sugrađanaka.

“Super je. Kako da ne, sad pričam sa komšijom. Treba svuda, gdje su stanice da naprave ovako. Svuda je imalo, kod nas nije imalo. Odlično je. Treba da se održava, da ljudi ne bacaju smeće. Vidjeli smo da je stajalište obilježeno. Ko je ovo uradio, dobro je uradio”, ocjenjuje sugrađanin uz sugestiju da javnog prevoza treba da bude i za vrijeme praznika i vikendom.

 “Ne znam da li stoje ili ne stoje, uglavnom za od kiše je dobro, od snijega dobro. Da se sklonimo s puta, to je dobro. jel često putujete autobusom. Ja drugo nemam, sem autobus….”, kazao je penzioner, dok u momentu kada dolazi minibus, viče “zaustavi ga”.

Nakon višedecenijske inicijative i zahtjeva građana Gradske službe su u vezi ovog autobuskog stajališta imali idejno rješenje još 2014. godine, a kasnije je bilo dostavljeno i gradonačelniku Nihatu Biševcu.

Grad Novi Pazar je u julu 2021. godine raspisao tender za nabavku i montažu 20 autobuskih stajališta sa metalnim klupama. Tada je najavljeno da će postavljanjem stajališta biti riješen dugogodišnji problem građana Novog Pazara koji koriste javni prevoz, a koji su, često, autobuse čekali bez ikakve zaštite od vremenskih neprilika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije