Svećlja: Niti zaboravljamo niti opraštamo zločine počinjene tokom rata na Kosovu

Podijelite:

„Niti zaboravljamo niti opraštamo zločine počinjene tokom rata na Kosovu. Pravda za svaki neljudski čin prema nedužnom stanovništvu je neizbježna“, objavio je na svom Fejsbuku kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja (Xhelal Sveçla), nakon što je kosovsko tužilaštvo potvrdilo hapšenje Z.A., (kosovskog Srbina) osumnjičenoga da je počinio ratni zločin na Kosovu 1999.

Kosovsko Specijalno tužilaštvo saopštilo je jutros, da je policija uhapsila muškarca inicijala Z.A. srpske nacionalnosti, koji se tereti da je tokom februara i marta 1999. godine počinio krivično delo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

Iako tek priveden kao osumnjičen za navodni ratni zločin, kosovski ministar se odmah oglasio, poručivši da je „obaviješten“ o ovom hapšenju.

„Danas sam obaviješten da je uhapšen kosovski državljanin srpske nacionalnosti koji se tereti da je tokom 1999. godine, kao službeno lice, koristio nasilje, mučenje i maltretiranje nedužnih albanskih civila. Optužen je i da je u saradnji sa srpskim paravojnim strukturama učestvovao u prinudnom protjerivanju građana Kamenice“, naveo je Svećlja.

„Srbija je izvršila genocid na Kosovu i to je opšte poznata činjenica. Počinioci krivičnih dijela protiv nevinog stanovništva nikada nisu kažnjeni za ove zločine ili su kažnjeni minimalno“, rekao je Svećlja i dodao:

„Kako imamo svežu bol svakog potlačenog, zlostavljanog, proteranog, masakriranog i nestalog građanina, pravda je neophodna, kasni, ali je neizbježna“, poručio je ministar kosovskog MUP-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije