“Turkiye Burslari“: Prijave na program stipendiranja studenata u Turskoj otvorene do 20. februara

Podijelite:

Prijave na program stipendiranja studenata ”Turkiye Burslari”, koji svake godine provodi Direkcija za dijasporu i srodne zajednice Republike Turske (YTB), otvorene su i zainteresirani se mogu prijaviti do 20. februara, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz YTB-a podsjetili su kako je riječ o projektu stipendiranja koji je pokrenut 1992. godine kao “Veliki studentski projekat”, a koji je otvoren u svijetu 2012. godine kao brend “Turkiye Burslari”. Riječ je o konkursu za dodjelu stipendija za dodiplomske, master i doktorske studije stranim studentima.

Turska, u kojoj studiraju studenti iz svih dijelova svijeta, i ove godine kroz program “Turkiye Burslari“, za studente dodiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, otvara vrata mladim ljudima iz brojnih zemalja.

Riječ je ujedno i o najopsežnijem svjetskom programu stipendiranja, a ovogodišnji rok za prijave traje do 20. februara. Svi zainteresirani prijave mogu poslati putem internet stranice https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr .

“Turkiye Burslari”, koji se izdvaja svojim širokim spektrom mogućnosti za međunarodne studente u odnosu na druge programe stipendiranja, svake godine primaju rekordan broj prijava.

Program stipendija poznat je kao najsveobuhvatniji program stipendiranja na svijetu koji uključuje smještaj na fakultetima, mjesečnu stipendiju, školarinu za fakultet, zdravstveno osiguranje, studentski dom, besplatne stručne i akademske programe te troškove povratne avionske karte.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije