Turski konzul u Novom Pazaru priredio iftar za predstavnike javnog i političkog života u Sandžaku (Prilog Behar TV)

Podijelite:

Turski konzul u Novom Pazaru, Bašar Bašol priredio je večeras iftar za predstavnike javnog i političkog života u Sandžaku.

Čestitajući mjesec Ramazan, uz želju da svima donese mir, sreću i blagostanje Bašol je rekao da je sretan što treći ramazan dočekuje sa svojom braćom u Sandžaka koji su bratski odnos pokazali još jednom, pružanjem nesebične pomoći postradalim u zemljotresima u Turskoj.

„Naši odnosi sa našom braćom u Sandžaku koje  mi smatramo mostom prijateljstva su iz dana u dan sve čvršći. Naša braća u Sandžaku su se odmah nakon zemljotresa 6. februara u Kahramanmarašu odmah organizovala da pomognu našim građanima postradalim u zemljotresu. Znam da su oni to učini iskreno i bratski, u ime Allaha, a ne da bi vam se neko zahvalio“, rekao je turski konzul uputivši riječi zahvalnosti zbog pružene pomoći.

Nakon iftara proučena je zajednička dova. Iftar je prisustvovala predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća sa zvaničnicima Vijeća, lideri bošnjačkih političkih stranaka, gradonačelnik i predsjednici i predstavnici lokalnih samouprava u Sandžaku, predstavnici islamske zajednice Sandžaka, te predstavnici institucija i javnog i kulturnog života.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije