Tutin i danas bez skupštine:  Hot traži odgovornost i mjere za deblokadu pa i prinudnu upravu (Prilog BeharTV)

Podijelite:

Sjednica Skupštine opštine Tutin koja je bila zakazana za danas nije održana jer nije postojao kvorum, odnosno nije bilo dovoljno odbornika koji bi učestvovali u radu zasjedanja.

Predsjednik Opštine Tutin Salih Hot podsjetio je prisutne odbornike da je posljednja sjednica lokalnog parlamenta održana 28. decembra  2022. godine i da današnje zasjedanje nije održano zbog odsustva odbornika SPP, Grupe građana Bajra Gegića, SDP i SNS.

„Svojim nedolaskom oni onemogućavaju donošenje odluka i drugih akata koji su važni za svakodnevni život građana opštine Tutin“, naglasio je Hot.

Hot ističe da su se na sva zasjedanja jedino uredno odazivali odbornici SDA Sandžaka i pozvao ostale političke stranke da preuzmu odgovornost i odgovarajuće mjere kako bi se deblokirao rad Skupštine opštine i omogućio normalan život građana. 

„Ukoliko u najkraćem roku političke stranke, čiji odbornici ne dolaze na zasjedanje, ne preuzmu odgovornost i omoguće rad skupštine, kao predsjednik preduzeću sve zakonske mjere, pa i uvođenje prinudne uprave, a sve u cilju zaštite interesa gađana Opštine Tutin“, podvukao je Hot.

Ovo zasjedanje je u skladu sa poslovnikom odloženo za 20. jun 2023. godine kada bi u 12 sati trebalo da se nastavi sjednica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije