Tutin: Situacija se popravlja, nadležni prate dešavanja

Podijelite:

Predsjednik Opštine Tutin Salih Hot sa saradnicima i članovima Kriznog štaba opštine posjetio je Istočni Mojstir gdje je usljed poplava koje su zadesile ovu opštinu vodena stihija odnijela dva mosta. Došlo je i do odrona zbog čega se saobraćaj otežano odvija zato je kažu nadležni angažovana neophodna mehanizacija koja već radi na sanaciji nastale štete u ovom dijelu opštine.

„Došli smo da obiđemo ovaj teren i da adekvatnom reakcijom normalizujemo život naših građana. Mašine su na terenu i očekujem da ćemo sve ovo biti vrlo brzo saniramo da bi se uspostavila komunikacija. Stanje jeste dosta teško, otežana je komunikacija, ali tu smo da sa kapacitetima koje ima naša opština pomognemo ugroženim ljudima“, izjavio je Hot prilikom obilaska.

U Opštini Tutin proglašena je vanredna situacija, a podjednako teško je bilo i u dijelu opštine koji se nalazi na Pešterskoj visoravni.

Predsjednik Hot je potvrdio da je situacija značajno bolja i da u tom dijelu opštine poplave nisu pričinile veće štete, obzirom na godišnje doba i prostor, jedino je ograničena komunikacija.

Nadležni kažu da se stanje sa količinom vode na teritoriji popravlja, ali da su oni svojim rasporedom zaduženi da prate dešavanja i da adekavtno reaguju na cijeloj teritoriji opštine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije