12.9 C
Novi Pazar
02/06/2023
NaslovnicaDruštvoU Belgiji novi muzej nauke, muzej za razmišljanje 

U Belgiji novi muzej nauke, muzej za razmišljanje 

IzvorBETA

Univerzitet u Gentu otvorio je muzej nauke ocenjen kao muzej za razmišljanje u cilju da začudi i stimuliše svoje posetioce, kao i same naučnike, jer nauka ne predstavlja gotov odgovor, već sticanje znanja i ideja kroz sumnju, neuspeh, ponovni pokušaj, kreativnost, maštu, smelost i neočekivana otkrića, preneo je danas portal Fokus na Belgiju (Focus on Belgium).

Belgijski univerzitet odlučio je da zauzme drugačiji pristup sa svojim potpuno novim muzejom, jer nema izlaganja glavnih naučnih dostignuća ili izvodjenja eksperimenata.

Posetilac muzeja ide istim putem kao i istraživač i prati njihove postupke, propuste i razmišljanja o sedam tema, a to su haos, sumnja, obrazac, merenje, znanje, mašta i mreža.

Za svaku temu su prikupljeni predmeti iz različitih disciplina, kao što su biologija, arheologija, psihologija, medicina, arhitektura i umetnost.

U muzeju je izloženo više od 400.000 predmeta prikupljenih u poslednjih deset godina, naveo je belgijski portal i dodao da je muzej pohvaljen jer podstiče interesovanje javnosti za nauku kroz razigran i inovativan program.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA