U nabujalu Trnavicu se utopile dvije osobe (Video)

Podijelite:

Najmanje jedna osoba je izgubila život, a za jednom se tragalo nakon što su danas oko 11 sati upale u nabujalu Trnavicu, u novopazarskom naselju Ćerimidžinica.

Jedan od očevidaca, radnik u staklorezačkoj radnji, pokazujući mjesto nesreće, kazao je za Behar TV da su u vodu upale tri osobe, a jedna je uspjela da se spase.

“Popusti, zemlja ode. Ovaj da ga ugrabi i on ode. Dvojica. Moj gazda, staklorezac. Ja sam staklorezac. Cijelo jutro zovem, niko se ne javlja. Policiju tri puta zovem, dolazite, potkopa nam put. Dođu, obrnu se i odoše”, rekao je on.

Izrazio je i protest prema gradonačelniku Novog Pazara koji je sa saradnicima u podnevnim satima obišao mjesto nesreće.

Niz tok Trnavice i Jošanice, pored građana dežuraju ekipe, policije i vatrogasaca, kao i ekipe iz lokalnog Štaba za vanredne situacije.

Gradski štab za vanredne situacije je na teritoriji Novog Pazara danas proglasio vanrednu situaciju. Upućen je apel građanima da izbjegavaju kretanje i zadržavanje u blizini rijeka i drugih vodotokova, kao i da ne prelaze preko improvizovanih mostova.

Iz Štaba su konstatovali da je zbog obilnih kišnih padavina situacija u Novom Pazaru alarmantna, u da je u pojedinim dijelovima grada došlo do izlijevanja rijeke Raške, Jošanice i Trnavice iz rječnih korita.

“Gradski štab za vanredne situacije i Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u stalnoj koordinaciji. Raspoloživa mehanizacija je na terenu i brojne ekipe čine sve da pomognu u zaštiti od elementarne nepogode. Angažovano je dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i njihove imovine”, poručili su u saopštenju.

Štab za varedne situacije grada Novog Pazara je prije dva dana usvojio naredbu o pripravnosti subjekata od posebnog značaja i javnih preduzeća čiji je osnivač Grad,

Podsjećamo da su najavili da će, zajedno sa Sektorom za vanredne situacije djelovat u narednim danima shodno razvoju situacije na terenu, da će biti organizovana i dežurstva, te shodno potrebama, biti angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i njihove imovine.

Tagovi: Novi Pazar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije