U Prijepolju otpočela manifestacija „Mostovi Balkana“

Foto: PP media/Ilustracija

Podijelite:

Manifestacija posvećena održavanju tradicije izvornog narodnog stvaralaštva i jačanju kulturnih veza među zemljama Balkana – Mostovi Balkana, petnaesti put je okupila kulturno umjetnička društva u Prijepolju, izvještava TV Forum.

Nakon večernjeg koncerta koji je održan 1. avgusta na platou Doma kulture, program je nastavlјen danas, svečanim defileom učesnica i učesnika glavnim gradskim ulicama nakon čega su se uputili na Jabuku, gde će biti održan centralni dio manifestacije.

Prijepolje je i ove godine mjesto gdje su se okupila kulturno umjetnička društva iz okruženja, ali i drugih država Balkana kako bi pjesmom i igrom širili pozitivnu atmosferu, upoznavali se i sačuvali svoju tradiciju i kulturno nasljeđe.

Predvođeni orkestrom Ivana Đenadića iz Nove Varoši, učesnici i učesnice Mostova Balkana su, uz muziku, prošetali od Doma kulture, do Pošte, Opštine i Muzeja i vratili se do početne tačke.

Tokom defilea vijorile su se zastave pet država, čiji predstavnici su se dalje uputili na Jabuku, gde se održava centralni deo manifestacije.

U revijalnom delu programa učestvovaće i pevačica narodne muzike Gordana Lazarević, kao i trubači iz Prijepolјa i Nove Varoši. Pokrovitelј manifestacije „Mostovi Balkana“ je opština Prijepolјe, a projekat je podržalo i Ministarstvo kulture i informisanja sa 700.000 dinara. 

Više u video prilogu TV Forum:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije