U Sjenici režim privodi članove OIK koji sprečavaju kupovinu glasova? | Video

Predsjednik Opštinske izborne komisije u Sjenici apelovao je na nadležne organe da puste privedenog člana Opštinske izborne komisije i omoguće regularnost sprovođenja izbora

Podijelite:

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Sjenice Read Hamidović izjavio je da je u toj opštini dana ugrožen izborni proces i da se na nekim biračkim mjestima vršila kupovina glasova.

“Prema našim saznanjima, priveden je i zadržan član Opštinske izborne komisije Munir Hamidović. On je primijetio kupovinu glasova na biračkim mjestima. To je prijavio policiji i upozorio lica koja to rade da to ne čine što su ista ignorirala”, rekao je Hamidović u izjavi za medije.

Hamidović upozorava da zadržavanjem člana Opštinske izborne komisije, od strane policije i tužilaštva su umanjeni kapacitet Opštinske izborne komisije i ugrožen sam izborni proces.

„Apeliram na nadležne organe da puste privedenog člana Opštinske izborne komisije i omoguće regularnost sprovođenja izbora”, kazao je Hamidović u izjavi za medije.

Predsjednik Opštinske izborne komisije u Sjenici je zatražio da se uhapse lica koja su vršila kupovinu glasova na tim biračkim mjestima, jer je to protiv zakonito i za to je zaprećena krivična odgovornost.

Ispred O.Š. “12. decembar” u Sjenici jutros je došlo do incidenta nakon što je prijavljeno da se na tom mjestu kupuju glasovi. U tom incidentu je učestvovao sin jednog kandidata za predsjednika opštine, sa izborne liste koja je bliska vladajućem Vučićevom režimu.

Medija je stiglo više informacija o raznim pritiscima na birače i da su pozivi građanima sa uputstvima stigli od lica koja rade u državnim institucijama i ustanova.

Preme nepotrvrđenim informacijama, u Sjenici, takve pozive je upućivala i jedna medicinska radnica koristeći brojeve telefona pacijentkinja.

Tagovi: izbori Sjenica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije