Upisano  544  brucoša na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru

Podijelite:

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) u  junskom  upisnom roku, na prvu godinu studija upisano  je 544 brucoša, od kojih će se 357 školovati o trošku budžeta, potvrđeno je danas sa te visokoškolske ustanove.

U ovom upisnom roku  popunjen  је najveći dio upisne kvote i sva mesta na 9 studijskih programa: poslovna informatika, psihologija,  vaspitač  u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, arhitektura, građevinarstvo, farmacija, rehabilitacija i sport i fizičko vaspitanje.

Kako je predočeno sa DUNP-a za  septembarski upisni rok čeka ukupno 186 indeksa:  (148  na budžetu i  38 na samofinansiranju).

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, u čijem sastavu su tri  studijska programa (matematika, hemija i biologija),  u drugom roku može da se upiše ukupno 69 studenata.

Na tehničko-tehnološkim nauka, na četiri studijska programa (računarska tehnika, softversko inženjerstvo, agronomija i prehrambena tehnologija), ostalo je ukupno 110 slobodnih mjesta, dok će na osnovnim strukovnim studijama Zdravstvena njega u septembru moći da se upiše 7 brucoša.

Za preostala slobodna mjesta na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru kandidati će se prijavljivati po konkursu,  u septembarskom upisnom roku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije