Upozorenje AMSS na poledicu ujutro i uveče

Podijelite:

Vozači u Srbiji u prvom delu dana treba da računaju na mraz i poledicu, koja je moguća i u večernjim satima na dionicama puteva duž riječnih tokova, kotlina, klisura, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Odroni su učestali i ima ih na gotovo svim putevima koji prolaze kroz useke.

Kolovozi su vlažni u nižim predjelima a snijega ima u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Valjeva, Kolubare, Kosova, Кruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Zaječara.

Upozorenje za oblast oko Novog Pazara se zbog velikog odrona na putu kod mjesta Кaznoviće – saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom u dužini od 50 metara uz regulisanje saobraćaja semaforima.

Na putu Brus-Brezća ima odrona i nanosa i saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na više putnih pravaca.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni na izlazu na prelazu Šid čekaju tri sata, a na prelazima Batrovci, Bezdan, Horgoš i Kelebija dva sata.

Na izlazu iz Bosne i Hercegovine: Pojačan promet vozila na graničnim prelazima

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolija.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. U višim predjelima Bosne saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok se zbog niskih temperatura poledica može očekivati i na mostovima i prilazima tunelima.

Na putnom pravcu Risovac – Blidinje – Posušje mogu saobraćati sva vozila, ali uz obaveznu zimsku opremu.

U planinskim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne jak vjetar na pojedinim dionicama nanosi snijeg na kolovoz što otežava saobraćanje.

U južnim krajevima saobraća se po suhom kolovozu, uz povoljne vremenske uslove.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo – Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf (tunel Skela).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije