12.1 C
Novi Pazar
22/03/2023
NaslovnicaNajnovijeZa SDA Sandžaka neprihvatljiva teritorijalna organizacija države sa nacionalnim predznakom (Video)

Za SDA Sandžaka neprihvatljiva teritorijalna organizacija države sa nacionalnim predznakom (Video)

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je izjavio da pravo Bošnjacima na status naroda u Republici Srbiji Akcioni plan Srbije za pristup Evropskoj uniji u potpunosti ignoriše to ranije stečeno pravo, kao i sva druga prava i obaveze koja Srbija treba da sprovede radi članstva u EU. On je ponovio stav ove stranke da je za neprihvatljiva teritorijalna organizacija države, republike, opštine, čak i mjesne zajednice, sa nacionalnim predznakom.

On je ocjenio da državni organi vode velikosrpsku politiku, te da je Evropska unija opterećena islamofobijom koja ide na ruku velikosrpskoj nacionalnoj politici, a da bošnjačke stranke, zvale se one SDP, SPP ili BKZ nikad se nisu pojavile sa zahtjevom da uzmu učešće u izradi akcionog plana za pristupanje Srbije EU ili zahtjevom za poboljšanjem statusa bošnjačkog naroda u Srbiji.

Predsjednik SDA Sandžaka je završeni popis stanovništva ocjenio kao uspješan sa izvanrednim rezultatima i čestitao ostalim bošnjačkim strankama što su se, kako je naveo, pridružili i nisu bili protiv i aktivno učestvovali da se građani popišu onako kako su se osjećali.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA