16.2 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaNajnovijeZavršeni razgovori u zgradi vojvođanske vlade, paori nezadovoljni

Završeni razgovori u zgradi vojvođanske vlade, paori nezadovoljni

“U toku je blokada poljoprivrednika koja je počela u 10 časova”

Završeni su razgovori između predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zemljoradnika koji u Novom Sadu protestuju već četvrti dan, a kako su saopštili novinarima nakon sastanka – paori su nezadovoljni.

Kako je nakon sastanka pred Banovinom rekao poljoprivrednik Mileta Slankamenac, pregovori su dobro krenuli, pa zatim stali. Sada čekaju odgovor nadležnih, koji su obećali da će im se javiti za sat-dva.

– Treba da se vidi sa Ministarstvom finansija i još nekim od ministarstava. Mi smo i dalje u blokadi. Počinje blokada Sombora upravo, Titelski most, tako da smo u fazi čekanja – rekao je on nakon razgovora sa šefom kabineta ministra poljoprivrede i jednim od državnih sekretara u tom ministarstvu. Dodao je da ne može ništa konkretno da kaže u vezi sa pregovorima pošto je došlo do nekih pomeranja, ali je istakao da su obe strane nezadovoljne.

– Mi smo spremni nečeg da se odreknemo, a oni nisu spremni ništa da dodaju, tako da vidjećemo kako će dalje ići – rekao je Slankamenac. Rekao je da su čuli i da je premijerka Ana Brnabić u Novom Sadu, da je nisu vidjeli ali da su spremni i s njom da razgovaraju.

Komentarišući njenu izjavu da je država učinila šta je mogla, kao i da može jedino da se razgovara o maržama, Slankamenac je istakao da je očigledno “da država nije učinila šta je mogla”. Podsjetimo, oko 10 časova je počela nova blokada centra Novog Sada.

Blokada pre pregovora

Zatim je predstavnik poljoprivrednika Radoslav Adamović ušao u zgradu Pokrajinske vlade AP Vojvodine kako bi razgovarao sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, potvrđeno je Autonomiji. Od tih pregovora će, po svemu sudeći, zavisiti i kako će izgledati dalja blokada.

Inače, u toku je blokada poljoprivrednika koja je počela u 10 časova, pa je i dalje neprohodna trasa od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjania do Varadinskog mosta.

Inače, blokada na istoj lokaciji trajala je juče od 18 časova, pa sve do iza ponoći. Poljoprivrednici su se u tom periodu dogovarali o svojim daljim potezima i nisu mogli da potvrde do kada bi ona mogla potrajati, da bi na kraju, nešto iza ponoći uklonili svoje traktore. Prethodno je juče održana i jednosatna blokada upozorenja, nakon što su iz Beograda stigle nepovoljne vijesti o razgovorima sa premijerkom tehničke vlade Anom Brnabić.

Nezadovoljni ratari već četvrti dan su u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije, gdje povremeno blokiraju saobraćajnice tražeći da vlada usvoji njihove zahtjeve.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA