Zukorlić pozvao na odgovornost (Video)

Podijelite:

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić obilazeći naselja i dijelove grada Novog Pazara pogođene poplavama, u izjavi za Behar TV, prije svega, izrazio je u svoje lično ime i ime svojih saradnika žaljenje zbog toga što su još dva života građana Novog Pazara izgubljena i pozvao na odgovornost.

„Ako mi kao narod, kao građani Novog Pazara se ne trgnemo i ne učinimo nešto konkretno da zaustavimo da se zbog neodgovornosti gube životi u ovom gradu onda zaista čemu sve ovo što mi radimo i dokle ćemo doći na ovaj način funkcionisati“, rekao je Zukorlić

Zukorliće je sa svojim saradnicima obišao porodice stradalih, i kako je rekao svjedočio da cijeli komšiluk i svi su u žalosti iz razloga da je jedan stari hadžija upao u rijeku, za njim i njegov komšija koji je pokušao da ga spasi, a za njim njegov sin, koji je srećom uspio da se spasi uhvativši se za neko granje.

„Kakav je osjećaj tih porodica, svi mi treba da se zapitamo, pogotovu mi koji zbog svojih funkcija imamo odgovornost prema građanima i prema narodu“, upitao je Zukorlić.

Naglasio je da će dati sve od sebe i da učiniti da se glas ovog naroda čuje u skupštinama i u Skupštini Republike Srbije.

„Meni je jako žao što grad Novi Pazar jako sporo reaguje. Prošao im je konkurs za koji je rok bio do kraja godine da urade projekat za ukoričene rijeke Trnavice. Republička direkcija za vode Srbije je od Svjetske banke uspjela da dogovori finansije, međutim tehnička dokumentacija koja je bila odgovornost grada Novog Pazara je kasnila. To je jako neozbiljno, jako neodgovorno i to je nešto što ćemo tražiti u budućnosti da se promjeni“, zaključio je Zukorlić.

Zbog obilnih kišnih padavina situacija u Novom Pazaru je od jutra alarmantna, proglašena je vanredna situacija, a u pojedinim delovima grada došlo je do izlivanja rijeke Raške, Jošanice i Trnavice iz riječnih korita.

Najmanje jedna osoba je izgubila život, a za jednom se tragalo nakon što su danas oko 11 sati upale u nabujalu Trnavicu, u novopazarskom naselju Ćerimidžinica.

Jedan od očevidaca kazao je za Behar TV da su u vodu upale tri osobe, a jedna je uspjela da se spase. Štab za varedne situacije grada Novog Pazara je prije dva dana usvojio naredbu o pripravnosti subjekata od posebnog značaja i javnih preduzeća čiji je osnivač Grad.

Podsjećamo da su najavili da će, zajedno sa Sektorom za vanredne situacije djelovat u narednim danima shodno razvoju situacije na terenu, da će biti organizovana i dežurstva, te shodno potrebama, biti angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i njihove imovine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije