Zvaničnici BNV-a u posjeti sandžačkim školama

Podijelite:

U okviru plana posjeta sandžačkim školama, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), Misala Pramenković, sa saradnicima, posjetila je u utorak novopazarske osnovne škole „Avdo Međedović, „Halifa bin Zaid Al Nahjan“ i „Bratstvo“ i tom prilikom se sastala sa direktorima škola.

Ovo su prve zvanične posjete novopazarskim školama, u kojima se izvodi na nastava na bosanskom jeziku, novoizabrane predsjednice Pramenković.

Tokom sastanka, razgovaralo se o upisu djece na nastavi na maternjem jeziku, kao i o zajedničkom djelovanju Vijeća i škola da proces nastave na bosanskom jeziku bude kvalitetniji i potpuniji.

Predstavnici Vijeća su rukovodstvu škole uručili lektire na bosanskom jeziku, koje će, kako navode iz predstavničkog tijela Bošnjaka, doprinijeti kvalitetu nastave, jer predstavljaju važan sadržaj u okviru obrazovanja, te zahvaljujući vrijednoj donaciji anonimnog donatora otklonjena je velika smetnja za kvalitetno odvijanje nastave na maternjem jeziku.

Predstavnici BNV-a će danas, u okviru plana posjeta sandžačkim školama, posjetiti škole u Tutinu, OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Rifat Burdžović Tršo“, Gimnaziju i Tehnička školu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije