Bećirović: Dodikovo odlikovanje Putina je nevidjena civilizacijska sramota

Podijelite:

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović ocjenio je da je odlikovanje koje je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dodijelio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu neviđena civilizacijska sramota.

On je posle sastanka sa ambasadorima Kvinte u NATO-u i ambasadorskom Norveške u Briselu naveo da to “nije ogledalo države Bosne i Hercegovine, već još jedan pokazatelj destruktivne politike predsjednika RS”.

“Većinska i demokratska Bosna i Hercegovina se potpuno ograđuje od takve Dodikove politike i ona iskazuje solidarnost sa pravednom borbom ukrajinskog naroda za slobodu”, naglasio je Bećirović.

Dodao je da je Bosna i Hercegovina, koja kako je naveo, pripada slobodnom i demokratskom svetu, na meti opasne ruske politike.

Član Predsjedništva BiH je tokom sastanka u Briselu zahvalio na konkretnoj i kontinuiranoj podršci državi BiH, podsjetivši ambasadore da usvojeni zakoni, posebno Zakon o odbrani BiH, kao i usaglašene odluke obavezuju sve organe vlasti u BiH da rade na ubrzanju integracije u NATO.

Navedeno je da je punopravno članstvo u NATO-u u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, ali i u interesu Alijanse, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije