14.5 C
Novi Pazar
04/06/2023
NaslovnicaŽivotSportKolašinac i Sinančević u finalu Evropskog prvenstva u atletici

Kolašinac i Sinančević u finalu Evropskog prvenstva u atletici

Bacači kugle Asmir Kolašinac i Armin Sinančević učestvovaće većeras u finalu Evropskog prvenstva u Minhemu, nakon što su ranije danas osigurali plasman.

Kolašinac je bio 11.  u kvalifikacijama, pošto je u prvoj seriji kuglu bacio na 19,99 metara, a potom je u drugoj seriji prestupio, dok je u trećoj seriji ostvario rezultat od 19,74 metra .

Sinančević je u trećij seriji fantastičnim hitcem dobacio do 21,82 i praktično već obezbedio plasman u finalnu seriju.

Finale u disciplini bacanje kugle počinju večeras od 20.58 sati.

Među Sandžaklijama, članovima Reprezentacije, pored Asmira Kolašinca (Sjenica) i Armina Sinančevića (Brodarevo) je i trkač na srednjim i dugim prugama Elzan Bibić iz Novog Pazara.

Atletsku reprezentaciju Srbije ne ovom Evropskom prvenstvu predstavlja 7 atletičarki I 7 atletičara u  11 disciplina: Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok udalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplje), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

Evropsko prvenstvo se održana Olimpijskom stadionu u Minhenu.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA