Kosovo: U Gračanici postignut dogovor o aktiviranju Srpskog nacionalnog vijeća

FOTO: RTV Kim

Podijelite:

U Gračanici je danas održan konsultativni razgovor o ponovnom aktiviranju Srpskog nacionalnog vijeća Kosova – „Odlučeno je da, nakon katastrofalne i izdajničke politike Srpske liste i politike vlasti u Srbiji, kojom su Srbi sa Kosova satjerani u beznadežan položaj, nezavisni politički lideri sa Kosova pokrenu aktivnost ujedinjavanja svih relevantnih političkih faktora“, saopšteno je iz Srpskog nacionalnog foruma.

Dogovoreno je, kažu, da se organizovanje i ujedinjenje odvija u okviru najuticajnije i najuglednije organizacije– Srpskog nacionalnog vijeća.

Takođe, kako navode, dogovoreno je da se do kraja juna održi skupština i usvoje nove smjernice za političko djelovanje i izabere rukovodstvo SNV. Sjedište SNV je u Gračanici.

„Od danas počinju razgovori sa političkim organizacijama, nevladinim sektorom i uglednim pojedincima radi uključivanja najkompetentnijih ljudi, spoja mladosti i iskustva u stvaranju, kreiranju i implementaciji autentične politike Srba sa Kosova“.

Učesnici današnjeg sastanka pozivaju političku, intelektualnu i kulturnu elitu i medije u Srbiji, da pomognu ovo organizovanje.

„Posebno poručuju Srbima, kako onima koji su ostali na Kosovu, tako i raseljenom narodu, da nema druge, već da potpomognuti od svih relevantnih faktora u Srbiji, uzmu sudbinu u svoje ruke. Srpsko nacionalno vijeće Kosova je posljednja šansa!!“, poručili su.

Učesnici razgovora su: Dr Marko Jakšić, Dragan Velić – predsjednik SNV, Slaviša Ristić – narodni poslanik, Mića Nikolić – član SNV, Momčilo Trajković – predsjednik Srpskog nacionalnog foruma itd.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije