Kurti: Nisam dao garancije da neće biti hapšenja kriminalaca sa sjevera Kosova

Foto: facebook.com/albini2017

Podijelite:

Kosovski premijer Albin Kurti izjavio je da Beogradu nije dao nikakve garancije da neće biti hapšenja Srba ili da neće da šalje snage na sjever Kosova, jer kako je precizirao “ne daje garancije kriminalcima za koje postoje nalozi za hapšenje”.

Kosovski premijer je kazao za Al Džaziru (Al Jazeera) da je jedina garancija koju je dao kao premijer – garancija jednakosti za sve građane.

Kurti je istakao da ne daje garancije “kriminalcima za koje postoje nalozi za hapšenje i koji se nalaze na crnim listama Trezora Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije”.

Upitan da li to znači nema nikakvih garancija Beogradu u vezi sa skorašnjom krizom, Kurti je ponovo odrečno odgovorio, prenio je Kossev.

Kurti je rekao da nisu tačni navodi pojedinih Srba da su im uskraćena prava i da su diskriminisani, i da je samo premijer etničkih Albanaca.

Ponovio je da većina Srba “priznaje Kosovo”, ali ne i oni koji su “deo ilegalnih struktura Srbije ili uplašeni od tih struktura”.

On je rekao da nije bilo premijera na Kosovu koji se više od njega sastajao sa nevladinim organizacijama i običnim lokalnim Srbima, i da je “premijer jednakosti”.

“Određenim ljudima kada uklonite privilegije osjećaju da im je učinjena nepravda. Zapravo, privilegije su nepravda. Ukidamo privilegije zato što smo vlada jednakosti. Ljudi koji imaju koristi od ilegalnih struktura ili koji se plaše ilegalnih struktura su oni koji su protestovali. I oni su privilegovani. Ne bi trebalo da bude privilegija”, kazao je Kurti.

Kosovski premijer je još jednom kazao da se razmjena teritorija neće dogoditi, odnosno da je protiv ove ideje jer je ona “formirana za rat”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije