Park prirode “Mojstirsko-Draške planine” uskoro će krasiti teritoriju opštine Tutin

Podijelite:

Ministarstvo za zaštitu životne sredine objavilo je javni uvid Uredbe o proglašenju Parka prirode “Mojstirsko-Draške planine”, a rok za dostavljanje primjedbi zainteresovanih na dokument istekao je u srijedu 6. septembra 2023. godine

Mojstirsko-Draške planine nalaze se u centralnom dijelu Sandžaka, na teritoriji opštine Tutin.

„Ono što je važno istaći, jeste da je Opština Tutin pokrenula ovu inicijativu još 2016. godine, ukazujući na značaj netaknute prirode tog područja, stalno insistirajući da se taj prirodni rezervat zaštiti od uništavanja, sječom šuma, krivolova kao i zaštite na stotine biljaka i životinja na tom području“, istakao je Muamer Mavrić, načelnik Opštinske uprave.

Mavrić naglašava da za donošenje ove historijske odluke vrijedno je radio i tim njegovih saradnika Alija Džudžević i Rahman Fekić.

Iz Opštinske uprave Tutina podsjećaju da će se Javna rasprava o dokumentima o zaštiti održaće u utorak 12. septembra 2023. godine sa početkom u 10.00 časova u sali Omladinskog kulturnog centra, Trg Šemsudina Kučevića, Tutin.

U okviru javne rasprave biće razmatrane primedbe dostavljene tokom javnog uvida, a proces vodi Ministarstvo zaštite životne sredine.

U javnoj raspravi učestvuju fizička lica i predstavnici pravnih lica koji su podnijeli primedbe u pisanom obliku u toku trajanja javnog uvida, koji usmeno mogu obrazložiti podnijete primedbe. O svakoj podnijetoj primedbi obrađivač dokumenata o zaštiti javno iznosi svoj stav, a prednost u odnosu na ostale učesnike će imati mještani MZ Mojstir-Draga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije