16.2 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaDruštvoRed Bull cliff diving spektakl u Mostaru sa Starog mosta danas lete...

Red Bull cliff diving spektakl u Mostaru sa Starog mosta danas lete Preda, Hunt, Iffland…

IzvorPatria

Finalna serija Red Bull Cliff diving takmičenja bit će održana danas u Mostaru, a za te prilike su na Starom Mostu postavljene platforme za potrebnu visinu muških i ženskih takmičara.

U četvrtak i petak skakači su obavili dvije runde skokova, nakon kojih vodi Francuz Gary Hunt sa 175,1 poenom, a slijedi ga Rumun Catalin Preda sa 167,9 poena.

Kod dama prva je Australka Rhiannan Iffland sa 157,2 poena, a drugoplasirana je Molly Carlson iz Kanade sa 149,2 ostvarena poena.

Danas će Mostarci i turisti u gradu na Neretvi moći uživati u finalnom spektaklu. Ulaz na plato će, kao i prethodnih godina, biti slobodan.

Inače, elita svjetskog cliff divinga sedmu sezonu uzastopno gostuje u Bosni i Hercegovini, a Mostar je peta ovogodišnja stanica.

Pored sportskog spektakla koji će se odvijati na Starom mostu, u Mostaru predstojećih dana neće manjkati ni zabave. Na četiri pozornice u Starom gradu, Old Town Street Fest ovog vikenda donosi odlične svirke i nastupe poznatih izvođača.

Kao i prethodnih godina, takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru donijelo je dodatnu živost i energiju, i cijeli grad je u znaku skokova.

Živo će ovih dana (i večeri) biti u mostarskom Starom gradu, gdje će u petak 26. i subotu 27. augusta u sklopu Old Town Street Festa na nekoliko lokacija nastupiti niz muzičkih izvođača. Odlična zabava očekuje Mostarce i goste grada na Hamam Stageu, u Old Crew Pubu, Bijelom Baru i klubu Alibaba.

IzvorPatria
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA