Tutin: Skupština usvojila odluke i drugih akata koji su važna za svakodnevni život građana

Podijelite:

Sjednica Skupštine opštine Tutin koja je odlaganja više puta održana je danas, a pred odbornicima lokalnog parlamenta su bile važne tačke na dnevnom redu.

„Ono što je možda zanimljivo jeste da su razriješeni i imenovani novi članovi Opštinskog vijeća te je imenovan novi direktor komunalnog preduzeća, a što su bile tačke koje su čekale jako dugo na usvajanje“, istakla je Fazila Ferizović-Berović, predsjednica skupštine.

Ferizović-Berović je kazala da su odbornici usvojili i odluku kojom se reguliše korišćenje poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Tutina, te izvještaje o konsolidovanom računu Opštine Tutin, a današnja sjednica skupštine je ocjenila da je od velike važnosti za dalji razvoj opštine Tutin.

Sjednica Skupštine opštine Tutin je do danas više puta odlagana, jer nije postojao kvorum, odnosno nije bilo dovoljno odbornika koji bi učestvovali u radu zasjedanja.

Predsjednik Opštine Tutin Salih Hot više puta je podsjetio na to da je posljednja sjednica lokalnog parlamenta održana 28. decembra  2022. godine i da su zasjedanja odlagana zbog odsustva odbornika SPP, Grupe građana Bajra Gegića, SDP i SNS.

„Svojim nedolaskom oni onemogućavaju donošenje odluka i drugih akata koji su važni za svakodnevni život građana opštine Tutin“, naglašavao je Hot.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije