Uoči drugog kruga izbora: Snažna podrška za Erdoana iz Sandžaka

Podijelite:

Iz Sandžaka je, pred drugi krug predsjedničkih izbora u Turskoj, upućena podrška aktuelnom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu (Recepu Tayyipu Erdoganu), javlja Anadolija.

Na hotelu u centru Novog Pazara istaknuti su bilbordi s likom Erdoana i porukom “Hairli sultane”.

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je u današnjoj videoporuci pozvao turski narod da izađe na izbore i glasa za modernu i jaku Tursku, istakavši da “kad Erdoan pobjeđuje, svi dobijaju”.

“Sutra, 28. maja, na izborima, turski narod, odlučuje o budućnosti svoje zemlje. Mi, Bošnjaci Sandžaka, pozivamo turski narod da u svečanoj atmosferi sa svojim porodicama, izađe na izbore i glasa za modernu i jaku Tursku na čelu s predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom. Kad Erdoan pobjeđuje, svi dobijaju”, naveo je Ugljanin u poruci.

Pored lidera SDA Sandžaka, podršku Erdoganu u drugom krugu dao je i predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić.

U Turskoj se sutra održava drugi krug predsjedničkih izbora u kojem su aktuelni turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan, koji je u prvom krugu osvojio 49,5 posto glasova, i lider turske opozicije Kemal Kilicdaroglu, koji je u prvom krugu skupio 44,89 posto glasova.

Erdoanov Narodni savez predvođen vladajućom Strankom pravde i razvoja (AK Parti) osvojio je većinu u državnom parlamentu u prvom krugu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije