Izbori u Turskoj: Otvorena birališta u turskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u BiH

Foto: Samir Jordamović /AA

Podijelite:

Birališta u turskim diplomatskim predstavništvima u Bosni i Hercegovini jutros su otvorena i turski birači će u naredna tri dana glasati u okviru predsjedničkih i parlamentarnih izbora koji će se u Republici Turskoj održati 14. maja, javlja Anadolija.

Birališta će u naredna tri dana biti otvorena u periodu od 9 do 21 sat. U Bosni i Hercegovini registrirano je 2.946 birača s pravom glasa na izborima u Turskoj.

Osim birališta u Ambasadi Turske u Sarajevu, prvi put su postavljena i birališta u turskim konzulatima u Mostaru i Banjoj Luci.

Ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin izjavio je da su birališta spremna dočekala glasanje i da broj građana koji je odmah došao na birališta pokazuje da postoji veliki interes za glasanje.

“Naši građani su počeli dolaziti odmah po otvaranju birališta i to pokazuje da postoji interes za izbore. Birališta u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci će biti otvorena tri dana i čekamo naše državljane da dođu i iskoriste i ispune ovo svoje demokratsko pravo i obavezu. Neka bude na dobro za našu državu i domovinu”, kazao je ambasador Girgin.

Vreće s glasačkim listićima će zapakovati birački odbori, a diplomatski kuriri će ih dostaviti u Turskoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije