Prvi ženski poduzetnički bazar u Novom Pazaru održaće se 10. marta 2023. godine

Podijelite:

Prvi ženski poduzetnički bazar održaće se 10. marta 2023. godine, u Novom Pazaru, a ovu, u Sandžaku jedinstvenu manifestaciju organizuje Ženski akademski centar iz Novog Pazara. Kako najavljuju iz ove organizacije, Ženski poduzetnički bazar, pored predstavljanja poduzetnica, događaj će obilježiti i radionice i predavanja uspješnih poduzetnica.

Organizatori obavještavaju da je već je veliki broj poduzetnica najavio svoje učešće na ovom događaju, a očekuju i predstavnici Vlade Srbije i lokalne samouprave Grada Novog Pazara.

Kako je najavljeno mr. sc. Adisa Tufo, uspješna poduzetnica iz Bosne i Hercegovine, održaće radionicu na temu „Psihologija uspjeha“, na kojem će podijeliti sa prisutnima svoje lično iskustvo, ali i motivirati poduzetnice da hrabro koračaju putevima koji vode ka uspjehu

“Izuzetna čast nam je ugostiti veoma cijenjenu gospođu Tufo koja osim velikog znanja govori i ogromnim poduzetničkim iskustvom što je za žene koje se bave ili tek planiraju, a naročito onima koje nemaju hrabrosti ući u preduzetničke vode veoma potrebno. Ohrabrenje je velika i životno važna stvar,” naglasila je predsjednica Kluba poduzetnica Hana Leković i ističe da se ovako koncipiran bazar sa mnoštvom edukacije i upoznavanja poduzetnica međusobno, te uspostavljenja saradnje po prvi put organizuje u ovom regionu.

„Ovaj bazar biće idealna prilika da mali poduzetnici uče od velikih, a oni koji nemaju dovoljno hrabrosti da je konačno skupe i krenu naprijed koracima samozapošljavanja i korišćenja vlastitih resursa za ostvarenje svojih ciljeva i snova“, kaže koordinatorica bazara mr. Raza Dragolovčanin, te najavljuje učešće i Zilhe Trtovac Smajkić, poznate influenserice i uspješne poduzetnice iz Novog Pazara uspješne u online poduzetništvu.

Anida Aljović, predsjednica Ženskog akademskog centra napominje da je ovaj Klub poduzetnica osnovan tek prije nekoliko mjeseci, u novembru prošle godine, simbolično na Međunarodni dan poduzetnica, ali da već iza sebe ima puno aktivnosti koje su ženama općenito bile potrebne, a tiču se edukacije, razvoja vještina, podizanja samopouzdanja i ukupnog razvoja ličnosti žene na svim poljima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije