14.4 C
Novi Pazar
01/06/2023
NaslovnicaNajnovijeSDA Sandžaka: Narodna kancelarija mehanizam da vlast služi narodu, a ne da...

SDA Sandžaka: Narodna kancelarija mehanizam da vlast služi narodu, a ne da vlada njime

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka danas je u Novom Pazaru otvorila Narodnu kancelariju, a u okviru obilježavanja 32. godine od osnivanja ogranka SDA Sandžaka u Novom Pazaru.    

Kancelariju je otvorio Ahmedin Škrijelj, predsjednik ogranka i Odborničkog kluba SDA Sandžaka u Skupštini grada Novog Pazara.

Otvarajući kancelariju Škrijelj je rekao da na ovaj način odbornički klub koji je biran od strane građana stavljamo u funkciju da u punom kapacitetu služi građanima i pozvao je sve građane da utorkom i subotom u periodu od 11.00 do 13.00h u narodnu kancelariju u kojoj će odbornici SDA Sandžaka redovno dežurati, a također i narodni poslanik će jednom mjesečno primati građane.

Kako je istakao „Cilj ove kancelarije jeste da ona bude mehanizam da vlast služi narodu, a ne da vlada njime i ova kancelarija je jedan dobar model kako odbornici i narodni predstavnici na svim nivoima treba da rade.“

„Na ovaj način ćemo iznositi sve što građani žele čuti u Skupštini grada Novog Pazara i pored toga ovu kancelariju će opsluživati pravna služba Stranke koja ce pomoći građanima u rješavanju njihovih problema.“ – rekao je u izjavini novinarima Emir Ašćerić, zamjenik predjsednika Odborničkog kluba SDA Sandžaka.

Ašćerić je naglasio da je želja da kao najaktivnija odbornička grupa u ovom mandatu u skupštini da se glas svakog građanina na ovaj način čuje u ovom najvišem predstavničkom tijelu Grada Novog Pazara.

Narodna kancelarija će raditi u ulici 7. jula bb, neposredno uz kancelarije Ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar, a odbornici i narodni poslanici SDA Sandžaka će putem narodne kancelarije štititi prava građana i inicirati da problemi i potrebe građana budu rješavati institucionalno u njihovu korist.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA