Šeka Gurdijeljac se priprema za svjetsku rang listu (Video)

Podijelite:

Profesionalni bokser u lahkoj i pero lahkoj kategoriji iz Novog Pazara, Šerif Šeka Gurdijeljac (28), nakon jednogodišnje pauze i pobjede, intenzivno trenira i priprema se za važan meč, planiran krajem marta ove godine. Ovaj sandžački sportista, najbolje plasirani profesionalni bokser u Srbiji, osvajač IBF svjetskog  i omladinskog prvaka svijeta za 2018. godinu, očekuje još jednu pobjedu i poziv za  svjetsku titulu.

„Trenutno sam u pripremama za moj predstojeći meč koji će biti krajem marta. U jakim sam pripremama, s obzirom da sam prije dva mjeseca boksovao i poslije duže puze od godinu dana. Sad očekujem teži meč koji će, najvjerovatnije biti sa Argentincem, u deset rundi. Nadam se, da, ako ostvarim pobjedu, i očekujem poziv za neku od svjetskih titula. Ako pobijedim, ako Bogda Inšallah, onda spadam u top pet izazivača interkontinentalnih titula“, rekao je Gurdijeljac tokom treninga u svom „G Boxing“ fitnes klubu.

Gurdijeljac se 12 godina bavi boksom, a 8 profesionalno. Na boks ga je, podsjeća, jer je bio hiperaktivan upisala majka. Kaže da je za njega boks plemenita vještina i da pored snage i brzine ovaj borilački sporta zahtjeva i neke druge kvalitete. Kao za većinu boksera i za njega je motivacija legendarni Muhamed Ali.

 „Mene je majka upisala da treniram bos jer sam kao mali bio hiperaktivan. onda hajde da se malo smiri na boks. Tu se rodila ta ljubav, prvi put kad sam ušao u salu. Tako je sve počelo. Na profesionalno nivou nije bitno samo da čovjek posjeduje snagu. Boks je plemenita vještina, bitno je da čovjek posjeduje još neke druge kvalitete, da razmišlja, da je odlučan, mnogo stvari kako bi bio uspješan i ostvario uspjeh u tom sportu. Muhamed Ali je motivacija za mene, uvijek“, poručuje.

Od prije dva mjeseca Gurdijeljac u Novom Pazaru vodi i školu boksa “G Boxing”, gdje rade individualne i grupne treninge za djecu i odrasle.

„Kad smo otvorili ovu akademiju baš ima zainteresovanih, dosta djece se prijavljuje i rekreativaca. Naš grad je prepoznatljiv i imamo dosta talenata u svakom sportu, pozivam ih da se pridruže. Ovdje je dobro druženje i dobri su treninzi. bujrum ko je zainteresovan da bude dio našeg tima“, kazao je svjetski šampion.

Mladima je poručio da se bave sportom zbog sebe i zdravlja i da je boks jedan od najboljih sportova za rekereativno treniranje, pogotovo zbog samopouzdanja.

„Ne postoji bolji sport za rekreativnom bavljenje, zbog zdravlja, samopouzdanja. Čovjek kroz treninge bude svjestan svoje snage i mnogih stvari, onda to utiče na čovjekovo biće“, poručio je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije