Škola u nastavi na bosanskom jeziku pod krovom Bošnjačkog kulturnog centra (BKC) u Bazelu u Švicarskoj

Podijelite:

U Švajcarskom gradu Bazelu (Baselu) u okviru i pod krovom Bošnjačkog kulturnog centra (BKC) otvorena je škola u kojoj se dopunska nastava izvodi na bosanskom jeziku.

“U školu je upisan do sada 21 učenik, a interesi roditelja kao i djece u regionu su sve veći, zbog toga je već od augusta tekuće godine planiran upis većeg broja učenika, a samim tim i proširenje projekta”, naveli su iz Uprave BKC-a.

Pored uprave i članova BKC-a veliki doprinos uspjehu ovog projekta dodjeljuje se nastavnicama Halidi Đogić i Mirseli Mehanić-Mujkić koje su svojim dobrovoljnim radom za prvo polugodište olakšale realizaciju ovog projekta, a njihova desna ruka u ovom projektu kao i komunikaciji sa kantonalnim vlastima Švicarske za školstvo je koordinatorica Sibela Salaković Karahasović.

Nastava se održava subotom od 10.00 do 12.00 sati u mjestu Pratteln kod Bazela.

Iz Uprave BKC-a su se iskreno zahvalili roditeljima i učenicima na interesu za ovaj projekat, svojim članovima i školskom odboru, nastavnicama i koordinatorici na upornom radu te Ambasadi Bosne i Hercegovine i kantonalnim vlastima Švicarske na podršci.

Inicijativa za otvaranje bosanske škole pokrenuta je nakon otvaranja centra u junu 2022. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije