U Novom Pazaru poplavljeno 2500 hiljade objekata | Prilog Behar TV

Podijelite:

Bujični talas rijeke Trnavice u novopazarskom naselju Ćerimidžinica, nastao juče u popodnevnim satima tokom jake kiše, poplavio je veliki broj domova i poslovnih objekata u tom dijelu grada

Nabujala Trnavica u poplavnom pojasu nosila je i automobile i za kratko vrijeme pod vodom se našao veliki broj kuća i drugih objekata.

Kao i učestalim poplavama  u prethodnoj deceniji na udaru su se našli uglavnom objekti na desnoj obali Trnavice, u naselju Ćerimidžinica, poprečnim ulicama i ulici Narodnog fronta.

Građani su bili zatečeni situacijom i još jednom tražili odgovornost nadležnih.

„Zovite ove iz opštine. Voda, voda, voda“, reagirao je stariji Novopazarc na pojavu kamere.

„Svake godine nam se ovo dešava, svake godine, svake godine. Samo dođu, slikaju se i obećaju da ćemo da ukoritimo. Samo su pijesak trebali da postave. Ništa od ova ne bi bilo. Isto kao prošle godine, sramota“, rekao je mladić čija je kuća poplavljena.

„Zadnjih mjesec dana pada kiša. Šta, iznenadila ih vode jel? Ovo je nekoga moglo života da košta. Ima ko iz vlasti da dođe da vidi ovo. Glasamo za njih radimo za njih. Trebaju da nam izađu u susret“, poručio je vlasnik objekta koji je bosonog gazio po mulju, tražeći da snimimo njegovu poplavljenu kuću.

Na ovom mjestu u poplavi 19. januara ove godine živote su izgubili dva sugrađanina.

Prema podacima iz Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara poplavljeno je oko 2500 domaćinstava koji se nalaze u blizini riječnih obala. Poplavljena su prizemlja, podrumi, dvorišta i pomoćni objekti.

U naselju Trnava je 30 domaćinstava ostao bez putne komunikacije jer je voda oštetila most.

Vatrogasno spasilačke ekipe od sinoć pomažu građanima da izbacuju mulj i vodu iz objekata i dvorišta.

Iz Gradske uprave Novog Pazara danas su saopštili da su radnici Javna komunalna preduzeća na terenu, te da je sva raspoloživa mehanizacija usmjerena je na čišćenje brana i uklanjanje mulja.

Ističu da, pošto se do kraja nedelje očekuju padavine, postavljene su vreće sa pijeskom.

Za sada nema procjene o materijalnoj šteti, a građani štetu mogu prijaviti Odjeljenju za vanredne situacije na broj 1985.

Obavještavaju građane kojima je neophodno ispumpavanje vode iz podruma i kuća mogu pozvati vatrogasce na broj 193.

Usljed obilnih padavina, porasta vodostaja proglašena je vanredna odbrana od poplava na rijeci Ibar na Vodnoj jedinici „Ibar – Kraljevo, Novi Pazar”.

Na ovoj dieonici uvedena su dvadesetčetvoročasovna dežurstva i sprovode se sve mjere u skladu sa Opštim i Operativnim planom odbrane od poplava, saopšteno je iz Srbijavoda.

Prema najavama meteorologa obilne padavine očekuju se i narednih dana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije