Zukorlić: Možemo da doprinesemo da se problemi riješe

Podijelite:

Mi sa pozicija koje obnašamo kao Stranka pravde i pomirenja ne pravimo političku diskriminaciju kad je u pitanju raspodjela projekata, da bi to na koncu bila šteta građanima rekao je na konferenciji za štampu predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić.

„Ko god drži vlast u Novom Pazaru, ako postoje problemi, a mi možemo da doprinesemo se problemi riješe, mi ćemo da doprinesemo i zato ćemo graditi prihvatilište za pse i mačke u Novom Pazaru, da se da ne bi čitali nove vijesti o tome kako su psi lutalice izujedali trudnicu, kako su ugrožena djeca koja idu u škole zbog velikog broja pasa lutalica koji su nezbrinuti u Novom Pazaru. To isto važi i za opštinu Tutin“, naglasio je Zukorlić.

On je govorio o tome da Ministarstvo za ravnomjerni regionalni razvoj odobrilo 31 projekat na teritoriji Republike Srbije od kojih devet projekata dolazi na teritoriji gdje djeluje SPP, a posebno se osvrnuo na opštine sa teritorije Sandžaka.

„Čišćenje jezera Gazivode odnosno Ribarićkoga jezera. Mi znamo da je to jezero od velike turističke važnosti za Sandžak za narod u Pazaru, u Tutinu, ali nažalost imam ekološku katastrofu jer se tamo taloži velika količina smeća i ugrožava život i ljudi i životinja i biljaka“, istakao je Zukorlić.

Kaže da u Sjenici uskoro počinje izgradnja toplane na bio masu, da Sjenica uskoro dobija novu zelenu pijacu, te da se završetkom izgradnje nove osnovne škole dobijaju se uslovi da se izmješta stara škola sa područja gdje je nekada bila Sjenička tvrđava, time su se stvorili uslovi za pokretanje inicijative za obnovu stare Sjeničke tvrđave.

„Pokrenuli smo inicijativu za konverziju aerodroma Dubinje i ekskluzivno otkrivam da sam dobio pismo namjere o investiranju u izgradnju aerodroma u Sjenici, od jedne inostrane kompanije“, kaže Zukorlić.

Zukorlić podsjetio da je zalaganjem SPP-a položen kamen temeljac za početak izgradnje Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru.

O istupanju Fehratovića – Koalicija sa SDA nije pravi razlog

Na novinarsko pitanje da prokomentariše istupanje Jahje Fehratovića iz SPP-a, Zukorlić kazao da njegovi navodi za istupanje nisu tačni, te da je Fehratović glasao na Glavnom odboru za koaliciju sa SDA strankom.

„Žao mi je što je prof. Jahja Fehratović istupio iz SPP-a. Razlog koji je naveo: “Koalicija sa SDA”, nije tačan. Zašto? Zato što je prof. Jahja zajedno sa mnom i drugima učestvovao u pisanju Sporazuma između SPP-a i SDA i glasao ZA koaliciju na predsjedničkom kolegiju i na Glavnom odboru stranke“ pojasnio je Zukorlić i dodao da jedan pojedinac ne može da ugrozi projekat, SPP. ostali smo bez rahmetli Muftije, osnivača i lidera stranke pa smo nastavili sa progresom, a da nešto neki drugi pojedinac može da ugrozi.

Poručio je da će SPP okupiti sve opozicione snage u Novom Pazaru kako bi stali na kraj “kriminalnoj organizaciji” koja porobljava građane.

„Misle da ako su nešto dali Islamskoj zajednici, da se mogu tamo da se nešto pitaju. Da dođe dan, znate kako bi organizirali Islamsku zajednicu? U vakufskim lokalima bi bile kocakrnice, a da zaposliš u Medresi ili Reudi, morao bi ideš u neki “Babov” lokal da poneseš 7.000 eura“, zaključio je Zukorlić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije